Metal Gear Solid:Ground Zeroes

Metal Gear Solid je nova u nizu MGS igara. Platforme na kojima ce se pojaviti su Playstation i Xbox. Izdavac je Konami.

 

Velika konfuzija je nastala, jer su gotovo istovremeno, 27.marta 2013, objavljeni trejleri za Metal Gear Solid: Ground Zeroes i Metal Gear Solid: Phantom Pain. Nekoliko puta nametal_gear_solid_5_phantom_pain_trailer_t igrackim konferencijama tokom prosle godine stvarana je jos veca zbunjenost publike jer su dva naslova predstavljana kao najnovija MGS igra.Medjutim ono sto je poznato, to je da  bi Metal Gear Solid:Ground Zeroes trebalo da bude uvod u Metal Gear Solid:Phantom Pain.

MGS serijal dobija na velikoj popularnosti verzijom igre iz 1998 godine koja se pojavila na Sony Playstation konzolama. Od tada se citav niz MGS igara pojavio uglavnom za PS konzole, kao i za Xbox i PS Vita. Dobar odziv igraca ova igra duguje izmedju ostalog uvodjenju “stealth” pristupa u igri.

Sama igra je shooter, obiluje razlicitim oruzjima, cesto se moze resiti na vise nacina, mada je sustinski linearna. Igrac ce u svetu MGS-a biti u open world okruzenju, za razliku od prethodnih verzija, dakle promena bi trebalo da bude evidentna.

Jedan od glavnih karaktera je  Solid Snake. On je kombinacija spijuna, placenika i vojnika specijalnih operacija. Pobrao je dobre ocene kritike i postao je poznato ime kada je o igrama rec. U najnovijem izdanju neodoljivo podseca na Kurta Rasela – Snake Plissken, Escape From NewYorkSnakePlissken KurtRussellprison.Uglavnom o njemu bi se moglo jos puno pisati, jer je bio ucesnik i drugih igara, ili kao skriveni karakter koji se u nekom momentu igre otkljucava ili kao aktivan ucesnik, statista, epizodista.

U MGS:Ground Zeroes glas ce mu pozajmljivati Kieffer Sutherland.Sto se tice ostalih karaktera tu su Kazuhira Miller, Chico,Paz Ortega,Huey Emmerich,Raiden (svi su bili u ponekoj prethodnoj verziji) i mnogi drugi. Jedan od zanimljivijih karaktera je Raiden koji je ucestvovao u mnogim akcijama kao i incidentima u igri.Od novih karaktera upoznacemo Quiet koja ce biti protagonista MGS:Ground Zeroes i glavni protagonista MGS:Phantom Pain. Za njene pokrete – motioQuietn capture, kao i za glas zaduzena je Stephanie Joosten.

Puno vremena posveceno je dizajnu novog lika i videcemo kakav ce ona utisak ostaviti, a dobar deo trejlera ispunjava upravo ona.

Sve u svemu nova akciona igra, MGS:Ground Zeroes se odigrava nakon MGS:Peace Walker, a sluzi kao prolog za MGS:Phantom Pain

  • Developers:
  • Publisher:Konami
  • Date of Release:18.march 2014