Monster Hunter World

Jedan od definitivno najboljih RPG-ova trenutno u ponudi.Varijetet sa kojim se igrac srece u ovom naslovu je zaista veliki.Kao sto naslov govori, u ulozi ste lovca na cudovista, ali pored te glavne radnje, u igri cete se osecati kao da ne znate gde biste pre od kolicine ponudjenog sadrzaja.

gameplay part 1:

Fanovi igre Dark Souls ce se prijatno osecati kao kod kuce. Igra koja testira vestine kao narednik u legiji stranaca a u isto vreme zasenjuje kolicinom,grafikom i dinamikom.

Pocinjete kao hunter iz Pete Flote, koji ce za odredjenu nadoknadu loviti cudovista.Na samom startu, ustvari prvih nekoliko “opening hours” Monster Hunter vas lagano uvlaci u sadrzaj.Tutorijal vas upoznaje sa Hubovima i mehanikom.Cut-scenes su svedene na minimum, tako da nije bilo trista hiljada puta vidjenih tutorijala gde vas NPC uci kako da reloadujete – “by pressing R my friend” lazno prijatnim  glasom.

Nakon tutorijala dobicete priliku da polako pocnete sa uzivanjem u flori i fauni.Igra ostavlja sasvim dovoljno “svezeg vazduha” i to i za nove igrace serijala, jer vas ne stavlja u srce akcije, vec imate vremena da naucite o prirodnom okruzenju, jer ce ono biti razlicito za svako cudoviste koje lovite.A okruzenje je zaista fantasticno.Monster Hunter World

Od  “Alien style” koralnih grebena, preko suma, ravnica,planina i mocvara, sve se doima “breathtaking”. 

Image result for monster hunter world hd landscapes

I dolazimo do borbe.Kad se dobro nauziva u pejzazima, igrac ce pitati, a dobro,gde je to cudoviste.Za razliku od ostalih RPG-ova ovde ne postoji levelovanje.Umesto toga,posle svakog porazenog cudovista, bicete jaci verbalno, a onda cete ojacati oruzje i armor, pa cete biti spremni i za snaznije protivnike.

Delovace povremeno kao da ne mozete da pobedite odredjenog neprijatelja.Medjutim, taktika je vratite se do prethodnog mesta gde ste bili, borite se protiv slabijih neprijatelja dok ne ojacate armor ili oruzje i onda udri nanovo.

A mozete se i udruziti sa jos troje i zajedno u multiplejer varijanti napasti.Multiplejer, kao i u nekim drugim igrama, zahteva jako dobru komunikaciju.Image result for monster hunter world hd landscapes

Sve u svemu, Monster Hunter je konacno dobacio do Evropskog trzista jer serijal postoji vec vise od decenije, a nije do sada dobio paznju euro igraca.Sjajan tempo igre, za razliku od prethodnih verzija, prilicno ubrzan i daje igracu poriv da odmah proba loot koji je nasao u nekoj sledecoj borbi,a tamo u toj borbi ceka  sledeca misija, koja te vuce jos dalje ka jos boljem oruzju…

 

  • developer:Capcom
  • publisher:Capcom
  • date of release:26.januar 2018

Your Comment Here

Leave a Reply if you want