Bethesda se udruzuje sa AMD-om

Kao sto je i ocekivano, AMD je pomalo pricao o dolazecoj VEGA GPU arhitekturi grafickih karata tokom njhovog eventa  Capsaicin & Cream na gejming konvenciji GDC 2017.Nova generacija ce se zvati Radeon RX Vega, radije nego da je nazivaju po brojevima.Medjutim, jedan od sefova u Radeon kompaniji, Raja Koduri, je objavio jedinstveno partnerstvo izmedju Bethesda-e i AMD-a.

Kao sto rekosmo Bethesda i AMD su se uhvatili u kolo.Bethesda se obavezala pritom da ce prati sudje, usisavati i biti vJerna druga.Bethesda ce od sada optimizovati svoje naslove bas za AMD RX Vega graficku kartu.Raja Koduri je rekao da je ova saradnja predstavlja pravu inzenjersku kolaboraciju a ne samo kompanijski marketing radi udruzivanja brendova.Ukoliko je tako odistinski, onda se AMD-u smeska zaista dobar period jer Bethesda stoji iza naslova kao sto su Wolfenstein,Quake,The Elder Scrolls koji su se prodavali u milionima kopija i imaju ogromnu bazu igraca sirom sveta.

Jedan od glavnih ciljeva AMD-a na duze staze jeste ubzavanje implementacije Vulkan tehnologije – low level API, kao i Ryzen tehnologije za procesore i vec pomenute grafike Vega kroz saradnju sa Bethesda-om.Dosta novih tehnologija i izgleda da AMD krece punom snagom da prestigne decenijskog takmaca – Intel. U svakom slucaju Raja Koduri je dosta toga najavio za raju u publici.

Raja Koduri je takodje ovo okarakterisao kao turbulentan momenat u igrackoj industriji jer danasnje igre zahtevaju sve vise snage od grafickih arhitektura.Ovako,radeci zajedno i developeri i inzenjeri ce pokusati da se uhvate u kostac sa novom erom gejminga.

Da li ce Bethesda i njeni naslovi raditi bolje na AMD-ovoj platformi u odnosu na Intel-ove ostaje da se vidi, to nije precizirano na konvenciji.

Your Comment Here

Leave a Reply