Watch Dogs

Glavni rival GTA V kada stigne na PC.

a82b7e401ad17a7edb622c6f21c719ea__watch-dogs-ps3-ps3-34616 270064 Watch-Dogs-PAX-East-ctOS_004watc

Datum izlaska igre je Q2 2014 kako kazu iz UBISOFT-a.Mesavina najnovijih tehnologija,spijunaze  i sofisticiranog dizajna bi trebalo da budu obelezja ove igre.Akciono avanturisticki karakter single player kampanje, ispricane putem irskog vigilante karaktera – Ejdana Pirsa (Aiden Pearce). Pod okriljem UBISOFT kompanije igra  je kao koncept nastala 2009. Trebalo bi da donese novi engin – DISRUPT, koji je iskljucivo napravljen za Watch Dogs . 

Storyline prati gorepomenutog Ejdana Pirsa, visokoobucenog hakera, koji je vrlo aktivan u informacijskom warfare prepucavanju,  Bice puno spijunskih segmenata, gadgeta, ali i tuce, jer Ejdan po potrebi koristi i pesnice.Detalj koji privlaci paznju je mogucnost da igrac dobije informacije o civilima u prolazu. Augmented reality feeds  snabdevaju igraca o demografskim informacijama, zdravstvenom biltenu i potencijalnim vrstama ponasanja tog civila.Narusavanje privatnosti …ili, da li igra preslikava stvarni svet?!

Sto se tice grafike, prvi utisci su da grad – Chicago, Illinois, u kome se igra odigrava, izgleda prelepo. Ulice su prepune ljudi, drvece, senke sve izgleda veoma realisticno u ovoj open-world igri.watch-dogs-screenshot-6

Mnogi su se plasili da odlaganje igre  znaci istovremeno skaliranje i osiromasivanje grafike da bi se prilagodila razlicitim platformama. Medjutim, Johnatan Morin – creative director igre rekao je da do toga nece doci, nego ce, naprotiv, grafika biti poboljsana.Grafika ce po njegovim recima predstavljati next-gen grafike u igrama i na pitanje oko konkurencije GTA V i Watch Dogs odgovorio je novinarima da se ne porede current-gen misleci na GTA V i next-gen igra kako on smatra da Watch Dogs jeste.

Prvobitno najavljena za 19.novembar 2013. igra je odlozena do posle 1.aprila 2014. godine. Kada izadje videcemo i nadajmo se uzivati u njoj.