The Last Guardian

Igra koja je objavljena jos 2007, skoro deceniju kasnije je ugledala svetlo izdavaca. Zamisljena kao Playstation3 naslov, igra je ustvari kontinuirani nastavak igara Ico i The Shadow of Colossus, PS 2 igara,koje su ujedno i favoriti kod fanova.The Last Guardian je vec dugo egzistirao kao “work in progress” samo u razlicitim formama i moze se reci da se trag vremena tokom izrade igre itekako oseca.

trailer:

The Last Guardian pocinje sa neimenovanim glavnim karakterom,mladjahnim decacicem,koji se budi u rusevinama necega sto je mozda davno bilo zamak.On je otet,kidnapovan i mora da smisli nacin da pobegne.Uskoro srece Trikoa, cudnu hibridnu mesavinu ptice i macke, koju zatice u prebijenom stanju.Mora da potrazi hranu da bi se Triko oporavio.Image result for the last guardian

U igri cete zavisiti od Trikoa i njegove volje za saradnjom.Npr. na nekim nivoima ce biti od esencijalnog znacaja da savladate komunikaciju sa njim – u preodu da pritiskate tastere tacno u odredjenom momentu.Neki put to ume da bude frustrirajuce.Cak moze da se desi da,resavajuci odredjenu zagonetku, zastanete,odmaknete se od ekrana na petnaestak minuta i tek onda ce Triko zauzeti poziciju koja ce vam odgovarati.

Mapa je dizajnirana izrazito lepo iako u pocetku nece tako delovati.Svaki deo ovog sveta se odlicno uklapa i prati pricu.

Ono u cemu The Last Guardian briljira je emocionalno investiranje.Necu unositi spojlere,ali ako odigrate igru do kraja sigurno ce vam igra zasvirati po osecajima i to ne jeftino i nametnuto vec krajnje spontano.To zasenjuje sve nedostatke gorepomenutog gejmpleja.

 

Your Comment Here

Leave a Reply