Ratchet and Clank remastered version

Ratchet & Clank je doterana verzija, moze se cak reci reizdanje igre iz 2002. godine,napravljene za Playstation.Spasavanje galaksije kao Ratchet (animalni humanoidni karakter,poznat kao rasa Lombax) i njegov komopanjon, robot Clank je glavni zadatak igre.Ono po cemu je igra narocito poznata su oruzja, unikatna,egzoticna i prenaglasene snage – postala su zastitni znak kuce Insomniac Games i na neki nacin prepoznatljivi koncept koji su ugradili u kasnije projekte.ratchet_and_clank_film

Rachet i Clank ce se zvati i film koji treba da se pojavi barabar sa igrom 2015.godine. Film ce biti 3D CGI,radice sa modelima iz igre i scenario pise TJ Fixman.Glasove ce pozajmiti James Arnold Taylor,David Kaye i Jim Ward i tako reprizirati glasovne uloge iz igre.Radnja bi trebalo da prati kako su se upoznali Rachet i Clank.

Sto se likova tice, tu su naravno Rachet,Clark, Chairman Drek koji prikuplja razne delove sa razlicitih planeta, kako bi oformio novu planetu za svoje sledbenike pod nazivom Blarg, zatim Qwark koji moze biti saveznik ali i neprijatelj i bice zanimljivo videti i The Plumber-karakter koji se pojavljivao u pojedinim verzijama igre.

Dakle mozemo ocekivati kims platforme,akcije i RPG-a.Setnja po galaksiji prati glavni tok price.A usput se moye vrsiti upgrade oruzja,skupljati skill poeni,kao i otkljucavati skrivene misije.

Igra koristi sopstveni engine,nastao 2001.godine a unapredjen je nekoliko puta.Igra ce biti uradjena za Playstation.