Oculus Rift Cutting Prices Off and Robo Recall Game

Oculus Rift, ili set za igranje virtuelnih naslova, je kostao 600$ kada je lansiran u prodaju, negde u prolece 2016.A sada, cena ce biti 600$ ali i za Oculus Rift i za kontrolere zajedno, sto znaci da je po 100$ smanjena cena za oba produkta.Znaci ,samo Oculus Rift sada ce kostati 500$.

Jason Rubin, jedan od potpredsednika u Oculusu, zaduzen za sadrzaj, kaze da je ukupna cena proizvodnje uredjaja smanjena, pa su u kompaniji odlucili i da smanje cenu proizvoda.Takodje,Jason Rubin je naglasio da je prodaja na PC trzistu slabija u odnosu na prodaju na trzistu mobilnih uredjaja, sto je i logicno, jer VR headset je znatno jeftiniji kada dolazi uz skupo placeni telefon.

Sa oko stotinak igara za Oculus trenutno u prodaji i novom nadirucem talasu VR naslova, u Oculusu verovatno zadovoljno trljaju ruke cak i uz smanjenje cene, za koju ocenjuju da je najveca barijera vecoj prodaji na PC-u.

Vise o ceni mozete procitati na Oculus blog stranici.

Oculuis i Epic su takodje objavili da ce igra Robbo Recall, (trejler mozete pogledati ispod) biti besplatna uz kupovinu Touch kontrolera. Cak i oni koji su ranije narucili kontrolere, dobice popust na cenu.

 

Your Comment Here

Leave a Reply