MORTAL KOMBAT X

Mortal Kombat, novi nastavak jedne od najpopularnijih borilackih igara,je na pragu izlaska. Igra treba da se pojavi u aprilu ove godine.Igra je nastala jos 1992 kao produkt studija  Midway GamesChicago. Na Playstation 1 igra pristize 1996. godine i to kao triologija.Nakon bankrota studija 2011.godine rad na igri preuzima Warner Bros.

E sad nakon kraceg istorijskog uvoda ,mozemo da se pozabavimo najnovijom verzijom ove nadaleko poznate relaks igre.Ispod mozete pogledati trejler sa E3

trailer:

Trejleri za igre postaju sve atraktivniji, iako su mnogi sarena oblanda, postoje i vrhunske igre sa ne tako intrigantnim trejlerima.Uglavnom trejler za Mortal Kombat X deluje kao trejler za visokobudzetni film.

Okruzenje,kao sto pokazuje video iznad,je fantazijsko.To je jedan od zastitnih znakova serijala,vec dugi niz godina.Nakon cetiri godine,prva prava puna verzija igre se pojavljuje, ne racunam kolekcijska izdanja u medjuvremenu i autori su imali dovoljno vremena da naprave dobar proizvod.

Kao i u svakoj Mortal Kombat tuci i ovde ce postojati varijetet poteza boraca.Od X-ray poteza koji su fino stilizovani,preko energy metter (feature koji je uveden u rpethodnoj verziji 2011) malog bara koji pokazuje koliko energije mozete utrositi do fatality poteza nadaleko cuvenog.Svaki od karaktera ima svoje karakteristicne poteze(moves).Naprimer Raiden nosi sa sobom brendirani set u vidu elektriciteta, Scorpion  koji sa sobom nosi mac,koplja,vatrene kugle i popularnost (jedan od najomiljenijih likova kako Ed Boon-a,tako i publike) ,Kano  kibernetsko oko kojim przi, Sub-Zero,takodje jedan od popularnijih i neprijatelj Scorpion-a,je naoruzan, kao i njegov klan Lin-Kui,mogucnoscu da kontrolise led,tako da njegovi udarci su udarci ledenom pesnicom…sto se novih karaktera tice tu su Cassie Cage ciji fataliti pocinje i zavrsava pistoljem kojim puca u kolena protivniku,zatim Kotal Kahn (cije prezime dovoljno govori da je problematican) nosi sa sobom mali noz, i  najzad reptil D’Vorah koja raspolaze armijom insekata.Takodje treba pomenuti i ratnicu po imenu Kitana Kitanakoja je debitovala u MK 3 i baca lepeze na protivnika (neprijateljske lepeze btw),Ferra&Tor, Kung Lao i najzad Goro koji je tu od prve MK igre  i koji skace na protivnika.

 

Sto se tice radnje autori su obecali nelinearnu pricu koja prati neke od najprofilisanijih karaktera a to su Scorpion i Sub-Zero,kao i ostale igrace na strani dobra i zla koji povezuju niti ove price.Igra se nadovezuje na verziju iz 2011.godine a onda skace 25 godina u buducnost gde se i dalje bore ratnici,sada kao veterani sa novim podmlatkom u vidu novih karaktera.Dakle iako radnju drze Scorpion i Sub-Zero tu je i Raiden,jedan od dobro poznatih boraca,koji je u nekim prethodnim verzijama morao da bude otkljucan u toku igre, jer nije bio dostupan da se izabere odmah.

NetherRealm Studios je angazovan od strane Warner Bros Entertainment inc. da izvede ovu igru do potrosaca.Ed Boon je glavni programer i direktor serije MK.Nether Realm Studios su angazovani za verzije za Playstation i XboX isprva, a nakon toga i za PC verziju.Igra bi trebalo da radi pod 1080p i da pruza 60 frejmova po sekundi.

Your Comment Here

Leave a Reply if you want