Metro Exodus coming in february

Metro Exodus je treća u nizu Metro igra bazirana na novelama Dmitrija Gluhovskog (Dmitry Glukhovsky).Radnja se nastavlja na dogadjaje iz Metro 2033 i Metro Last Light igara.Ponovo će biti pomešani survival horor elementi u postapokalipticnom okruzenju bivše Ruske Federacije i borićete se kako protiv mutanata,tako i protiv ljudi.

trailer

Metro Exodus je smešten u 2036. godinu. dve godine nakon Metro Last Light igre i 23 godine nakon nuklearnog rata.Slično kao i u prethodna dva dela preuzećete ulogu Artyoma, koji beži iz Metroa u Moskvi i kreće na putovanje preko  čitavog ruskog dela  evro-azijskog kontinenta.Spartan Rangers je grupacija elitnih,prekaljenih boraca, mala brojčano ali tehnološki izuzetno opremljena, koja će Artyomu praviti društvo u  tom putešestviju.

Related image

Jedan od najčešće pominjanih featuresa jeste open-world okruženje.Na raznim internet debatama se vodila polemika da li će to ugroziti klaustrofobičnu atmosferu igre. Open world bi trebalo da je ogroman, medjutim borbe će se i dalje voditi u za to odredjenim koridorima, koji su naravno ogromni, ali su ipak linearni, odnosno skriptovani a random borbi sa kreaturama okruženja pitanje je da li će uopste biti.

Image result for metro exodus

Metro Exodus će da bude Epic Store ekskluziva, a na Steam platformi će se pojaviti tek u 2020.godini.

 

 

Developer(s)
4A Games
Publisher(s)
Deep Silver
date of release:15.february 2019

Your Comment Here

Leave a Reply