Rising Storm 2:Vietnam – review

Takticki shooter iz prvog lica Rising Storm 2:Vietnam je smesten,gde drugo, u Vijetnam.Za pravljenje igre su bili zaduzeni  Antimatter Games i Tripwire Interactive.U igri su prisutne realna mehanika i borba, a mnoge od lokacija su uradjene kao verne replike istorijskih mesta i bitaka.

Risnig Storm 2 je multiplejer igra.Modovi koji su prisutni su:

  • Supremacy – Novi mod u fransizi –  timovi treba da zarobe odredjene objekte u igri, zaradjujuci tako poene.Pobedjuje onaj koji ima vise zarobljenih objekata.
  • Teritorries – Standardni mod koji se sastoji od dve runde.U svakoj, da bi pobedili, igraci moraju da zarobe i zadrze dovoljno dugo sve naznacene ciljeve.
  • Skirmish – Cetiri runde, 8 x 8 timova sa isto toliko igraca u svakom timu i omanje mape karakterisu ovaj mod.Timovi treba da potrose neprijateljske “spawn tickets” a svako zauzimanje cilja obnavlja spawn.Image result for rising storm 2 vietnam

“Pinned down” – je uzvik koji ce se cesto cuti,osetiti,videti u igri.Dovoljno je samo proviriti iz zaklona da meci zapljuste okolo.Mecevi podrzavaju do 64 igraca na mapi i mozete se ubaciti u ulogu Amerikanca-US Army ili Marines, ili kao  Vijetnamca – National Liberation Army, ili North Vietnamese Army.Mehanika u igri pocinje kao sporo i tromo zagrevanje, a onda eksplodiraju rafali i akcija pocinje.Uspesnost u igri ne zavisi samo od preciznog gadjanja, vec se u velikoj meri oslanja na timski rad,taktiku i pozicioniranje. 

Napad po bokovima dosta pomaze.Jedna od boljih taktika u igri je flanking.Ako nadjete dobro,skriveno mesto na boku,mozete u velikom stilu doprineti pobedi na mapi.

Igranje u timu na javnim serverima moze da pruzi i odredjene bonuse – npr. igranje u timu od 6 gruntova i “sticking together” taktika donosi odredejne pasivne bonuse.Cak i bez prave komunikacije taktikom drzanja zajedno mogu se ostvariti ciljevi oslanjajuci se medjusobno na saigrace.

U igri preuzimate ulogu,opremu i zadatke Severnjacke (Vijetnam) ili Juznacke grupe.U svakoj od vojski postoje klase – od obicne pesadije-Grunt,Pointman klasa, koja treba da otkriva neprijateljske polozaje, Machine Gunner – lako artiljerijsko naoruzanje i rucne granate, Marksman – snajper,Commander – napredna uloga i jedna od krucijalnih – ima zadatak da organizuje trupe,zove podrsku,nosi odredjene bonuse,npr. ako ste Commander Vijetnamskih snaga mozete da dodate ubrzanje svojim trupama, ili da saljete skaute koj su maltene neprimetni, a ako komandujete Amerikancima mozete da saljete Recon avione.

Multiplejer podrzava istovremeno do 64 igraca.Serveri 

 

requirements to play – minimum:

  • CPU: Intel Core i3 @ 2.5GHz or AMD Phenom @ 2.5GHz.
  • OS: Windows 7 SP1, Windows 8.1, Windows 10 (64-bit versions only)
  • VIDEO CARD: NVIDIA GeForce GTX 460 or ATI Radeon HD 5850.
  • FREE DISK SPACE: 14 GB.

 

Leave a Reply